Uncategorized @hr

TerraPia balzam za njegu i zaštitu usana

Ispucane i suhe usne? Više ne.

Svatko od nas barem se jednom susreo s problemom oštećenih, ispucanih i suhih usana. Ti problemi se vrlo često javljaju, a posebice u vrijeme zime kada nastupaju niske temperature i vjetar. Neki od glavnih uzroka suhih i ispucanih usana mogu biti:

  • dehidracija – nedovoljno unošenje tekućine u organizam dovest će do suhoće kože, a u konačnici i tijela
  • vlaženje usana – prekomjerno vlaženje usana može se odraziti negativno na usne tako što će ih dodatno isušiti
  • vrijeme – ekstremni vremenski uvjeti imaju velik utjecaj na usnice te ih dodatno isušuju
  • nedostatak vitamina – najčešće nedostatak vitamina B koji je zaštitnik kože

 

Važno je znati da s ispucanim i bolnim usnama ne moramo živjeti te time imati narušeno samopouzdanje. Najbolji načini za održavanje usnica mekima su:

  • pijte puno vode kako bi vaše usne i tijelo bili hidratizirani
  • uravnotežena prehrana
  • nosite šal oko usta prilikom izlaganja po hladnoći ili vjetru
  • nanesite hidratantni balzam za usne nekoliko puta dnevno

 

Međutim, ukoliko dođe do suhoće usana potrebno je izabrati pravi proizvod koji će vašim usnicama osigurati svu potrebnu njegu, zaštitu i vlažnost. TerraPia Balzam za usne idealan je u borbi protiv bolnih, otečenih i suhih usana koji će im vratiti puni sjaj i svježinu. U svom sastavu, balzam krije najvažnije borce, a to su korijen gaveza uz dodatak zeolita koji je zadužen za cijeljenje usana, a pčelinji vosak, maslinovo ulje i vitamin E pridonose u njezi i hranjenju kože usana. Dopustite svojim usnama da one postanu vaš najbolji adut.

author-avatar

O Marija Šperanda

Ja sam Marija Šperanda, studentica Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Promatrajući svijet atoma i molekula, uvidjeh da je kemija stalno u interakciji s kožom, zdravljem i raspoloženjem. Svakodnevno imamo različite zahtjeve za kožu ruku, nogu, lica, za manje ili više nadraženu i oštećenu kožu. Pokušavamo naći optimalno rješenje za proizvode koje imam u svojoj torbici. Proizvode koji su višenamjenski, a djelatni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *