Uncategorized @hr

Kadulja, kadulja, i u sapunu i u kremi!

Kadulja je čudesna ljekovita biljka našeg podneblja. Uspijeva na sunčanim staništima. Sadrži hlapiva ulja (tujon), diterpene, flavonoide, fenolnu kiselinu, tanine. Upravo je tujon odgovoran za antiseptičko djelovanje pa je kadulja odlična za dezinfekciju kože, smanjenje oticanja, pomaže kod nadražene kože, ekcema, lišaja, gnojnih upala kože, čireva i gljivica. S obzirom na antimikrobno djelovanje pogodna je za čišćenje problematične kože, učinkovita u obradi akni i mitesera. Ružmarinska kiselina je zaslužna za protuupalno djelovanje. Zeolit klinoptilolit u sapunu zajedno s potpuno prirodnim sastojcima, dubinski čisti lice i druge dijelove tijela. Sapun je pripremljen s hidrolatom kadulje uz dodatak 100% čistog eteričnog ulja kadulje.

Hranjiva krema sa zeolitom i kaduljom sastavni je dio rutine problematične, nečiste, ali i dehidrirane, umorne kože. Odlični hidratizirajući sastojci ove kreme upotpunjeni su dodatkom zeolita klinoptilolita koji pojačava apsorpciju u kožu, a  100% čisto eterično ulje kadulje pomaže cijeljenju i oporavku kože. Krema se dobro upija i ne masti!

author-avatar

O Prof. dr. sc. Šperanda

Moje ime je Marcela Šperanda i doktorica sam veterinarske medicine. Doktorirala sam imunologiju na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Izučavam utjecaj prirodnih sastojaka na fiziološke procese u organizmu životinja i ljudi. Zanimaju me interakcija čovjeka i prirode i utjecaj životnih okolnosti na odlučivanje, zdravlje. Zanima me rezultat. Tražeći formulu za njegu svoje kože, kreirala sam temeljem spoznaja i iskustva nekoliko proizvoda za njegu kože za svakodnevnu uporabu. Spremna sam to podijeliti s vama. Tradicionalne recepture kombiniram s novim spoznajama. Kreiramo nove djelotvorne proizvode. Istražujemo postojeće i novo… I slušamo vaše potrebe i iskustva.

2 komentara na “Kadulja, kadulja, i u sapunu i u kremi!

  1. Mojra Zrenčić napisao:

    Da li su vaši proizvodi ‘,cruelty free’ i koji im je rok trajanja?
    Hvala

    1. Prof. dr. sc. Šperanda Prof. dr. sc. Šperanda napisao:

      Poštovana, hvala Vam na upitu, s obzirom da ta oznaka znači da u proizvodu nema životinjskih proizvoda, takve su regenerativna i nourishin krema. Rok trajanja je 2 godine od proizvodnje odnosno za kreme 6 mjeseci od otvaranja a sapune i labelo 12 mjeseci od otvaranja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *