Uncategorized @hr

Kako zeoliti djeluju u preparatima za vanjsku primjenu na koži?

Prirodni zeolit je mineral vulkanskog porijekla, alumosilikat jedinstvene građe koja mu daje specifična svojstva. Ima kristalnu rešetku koja učinkovito veže štetne tvari, teške metale, a zauzvrat otpušta potrebne ione. Koža je naš najveći organ i prva akumulira sve ono što se nalazi u zraku i vodi.

Zeolit je odličan za zarastanje rana nastalih povredama, rana nakon kirurških zahvata, opekotina, smrzotina, utječe na prestanak krvarenja, ima antibakterijsko djelovanja, a ima znanstvenih dokaza da pomaže u liječenju psorijaze. Izlaganje toksinima i njihova resorpcija uzrokuje oštećivanje stanica, starenje i propadanje. Zeolit, kao učinkovit detoksikant, pomaže prirodno zaglađivanje kože i brz opravak nakon i najmanjeg oštećenja. Njegovo antioksidativno djelovanje već je dugo poznato. A kada znamo da je antioksidativni učinak povezan s anti-age učinkom, onda je lako zaključiti da je zeolit za kožu mudar odabir.

Koža skuplja mnoge toksine: iz zraka, vode, nakita, različitih kozmetičkih sredstava. Zeolit učinkovito uklanja štetne tvari i istovremeno pomaže poželjnim sastojcima krema da bolje prodru u kožu i ostvare potpuni učinak.

author-avatar

O Prof. dr. sc. Šperanda

Moje ime je Marcela Šperanda i doktorica sam veterinarske medicine. Doktorirala sam imunologiju na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Izučavam utjecaj prirodnih sastojaka na fiziološke procese u organizmu životinja i ljudi. Zanimaju me interakcija čovjeka i prirode i utjecaj životnih okolnosti na odlučivanje, zdravlje. Zanima me rezultat. Tražeći formulu za njegu svoje kože, kreirala sam temeljem spoznaja i iskustva nekoliko proizvoda za njegu kože za svakodnevnu uporabu. Spremna sam to podijeliti s vama. Tradicionalne recepture kombiniram s novim spoznajama. Kreiramo nove djelotvorne proizvode. Istražujemo postojeće i novo… I slušamo vaše potrebe i iskustva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *