Uncategorized @hr

Kada i zašto koristiti Terrapia prah za tijelo (BP)?

Terrapia prah za tijelo najfiniji je prah za kožu, prirodnog porijekla, bez dodataka, boja i mirisa. Mikronizacijom doveden u stanje sitne čestice koja štiti, a ne nadražuje, suši, a ne isušuje. Nezaobilazno je pomoćno sredstvo u saniranju rana. A što su rane? Ozljede tkiva koje nastaju kada mehaničke, kemijske, toplinske, radijacijske, električne ili infektivne sile nadjačaju otpor što ga tkivo pruža u dodiru s nabrojenim izvorima sile. Oštećenje može biti površinsko i dubinsko. Rana može biti otvorena i zatvorena. Kod otvorenih rana prijeti opasnost od infekcije (prodora mikroorganizama u ranu i dublja tkiva). Mikroorganizmi za svoj rast trebaju vezno mjesto i hranu. Krv je najbolji medij za njihov razvoj.  Stoga je najvažnije učiniti sve da što prije zaustavimo krvarenje i posušimo ranu. Nakon uklanjanja nečistoće (prašine, prljavštine, krvi, ugruška ili gnoja, ako se radi o staroj rani), kada smo pritiskom sterilne gaze zaustavili krvarenje, najbolje je nanijeti Terrapia prah za kožu. Kristalna rešetka ovog zahvalnog materijala trenutno će vezati svu tekućinu i započet će proces dijeljenja epitelnih stanica. Nadomještat će se oštećeno tkivo novim stanicama i vlastito tkivo će zatvoriti ranu. Tada više nema opasnosti od infekcije, neće se stvarati gnoj, a reparacijski procesi će se nastaviti.

 

1. slika opekotina nastala prisanjanjem ruke na vruću cijev od auspuha.

2. slika: Nanešen prah u tankom sloju.

Imate li ranu na većoj površini koju je prekrila tvrda krasta, dobro je mazati Terrapia gavezovom masti (Co). Alantoin iz macerata gavezovog korijena, potpomognut zeolitom klinoptilolitom pojačava cijeljenje rane, a masna podloga omekšava tkivo i čini prijelaz od ožiljkastog do jednakovrijednog tkiva lakšim, bez svrbeža i bez opasnosti od grubog otkidanja kraste, što može dovesti do novog krvarenja.

Kako do proizvoda? www.terrapiaskincare.com

Trenutno je aktivan kod za akciju, prilikom kupovine treba samo unijeti kod POPUST15%.

Jeste li već isprobali ovu kombinaciju?

Podijelite svoje iskustvo s nama!

author-avatar

O Prof. dr. sc. Šperanda

Moje ime je Marcela Šperanda i doktorica sam veterinarske medicine. Doktorirala sam imunologiju na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Izučavam utjecaj prirodnih sastojaka na fiziološke procese u organizmu životinja i ljudi. Zanimaju me interakcija čovjeka i prirode i utjecaj životnih okolnosti na odlučivanje, zdravlje. Zanima me rezultat. Tražeći formulu za njegu svoje kože, kreirala sam temeljem spoznaja i iskustva nekoliko proizvoda za njegu kože za svakodnevnu uporabu. Spremna sam to podijeliti s vama. Tradicionalne recepture kombiniram s novim spoznajama. Kreiramo nove djelotvorne proizvode. Istražujemo postojeće i novo… I slušamo vaše potrebe i iskustva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *